« Takaisin Tulosta

Porin Päivän 2020 ohjelma

To 24.9. - Su 27.9.2020

Lauantai 26.9.2020

la 00:00 - 23:59
TiedeAreena: Science Slam
www.tiedeareena.fi
Tänä vuonna Porin yliopistokeskuksen TiedeAreena toteutetaan verkossa. Pääset seuraamaan suorina lähetyksinä paneelikeskusteluja, yleisöluentoa ja Science Slamia osoitteessa tiedeareena.fi Paneelikeskusteluja ja yleisöluentoa voi seurata suorina lähetyksinä myös Puuvillan kauppakeskuksen suurelta näytöltä. Science Slam Katsottavissa 18.-27.9. verkossa tiedeareena.fi - katso esitykset ja äänestä suosikkisi! Tutkijat kilpailevat yleisön suosiosta 10-minuuttisilla lennokkailla esityksillä. Raati antaa esiintyjille palautetta, mutta yleisö äänestää voittajan! Kilpailemassa - yliopisto-opettaja Rami Mähkä, Turun yliopisto Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen tutkinto-ohjelma: Lennossa vaihtuva identiteetti: samastuminen jääkiekkovideopelissä - yliopisto-opettaja Harri Virolainen, Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö: Onnistu henkilökohtaisessa muutoksessa
Järjestäjä: Porin yliopistokeskus
la 09:00 - 14:00
Porin kaupunginkirjaston kirjastoauto Ursula kauppatorilla
Kaikki ovat tervetulleita käymään!
Järjestäjä: Porin kaupunginkirjaston kirjastoauto
la 09:00 - 18:00
Perinteiset Porin markkinat
Porin torilla ja kävelykadulla
Tarjolla on monenlaisia herkkuja, käsitöitä ja satokauden tuotteita. Olemme järjestelyissä huomioineet sekä myyjien että asiakkaiden turvallisuuden.
Järjestäjä: Porikorttelit
la 09:00 - 21:00
Radio Pori soittaa taas pelkkää porilaista musiikkia
taajuudella 89,4
Rio-Ohoi! Radio Pori soittaa taas tänäkin Porin Päivä -viikonlopun lauantaina pelkkää porilaista musiikkia aamuyhdeksästä iltayhdeksään. Päivän aikana soivat totta kai porilaisen rokin tunnetuimmat klassikot, mutta äänen pääsevät niin Eino Grön kuten myös Danny tai vaikka Rainer Friman, Disco Ensemblestä tai Circlestä puhumattakaan. Studiossa juontoa Porin Päivän tunnelmissa kello 9-14 ja äänessä Julle Kallio vieraiden kera.
Järjestäjä:
la 10:00 - 16:00
Toukarintilalla on Porin Päivän ohjelmaa
Viikinkuja 46
Poripäivä kaffila Ohrakryynivellii, Lohisoppaa, Sualast ja makkeet kaffekastamist, Sisustus- ja lahjatavaraa, Porikluutei, poripipoi, porituatteit ym. porilaisii tuatteit. Kallikrafi Sarikka Vuoreoja skriivaamas porimurteisii pränttei,korttei, taului ym.
Järjestäjä:
la 10:00 - 18:00
Katutilan kokeilukeskus Poris
Keskusaukio, Pori
Tämän vuoden Porin päivän kunniaksi koetaan ja tehdään uutta Poria! Keskiviikosta lauantaihin Keskusaukio muuttuu vuorovaikutuskyläksi, jossa käydään keskustelua kaupunkitilasta Porissa sekä tutustutaan Keskusaukion historiaan, nykyhetkeen ja suunnitellaan yhdessä tulevaa. Voit tutustua myös uuteen kaupunkisuunnittelun tekemään Pasaasin yleissuunnitelmaan, jonka alkupiste Keskusaukio on. Aukio saa somistuksesta uutta ilmettä tapahtuman ajaksi ja kaupunkilaisille on tuotu väliaikaisia kaupunkikalusteita käyttöön. Riikasta meille rantautuu ”Free Shop”-tavaranvaihtopistekonsepti, jossa kaupunkilaiset voivat tuoda ja viedä mielenkiintoisia tavaroita. Aukioloaikana Keskusaukiolla on päättymätön kahvitarjoilu. Perjantaina 25. päivä Keskusaukion viereiselle Itsenäisyydenkadun ja Mikonkadun väliselle Yrjönkadun pätkälle avataan taiteilija Mollu Heinon katumaalaus ”Asfalttikukkia”. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua teoksen tekemiseen yhdessä taiteilijan kanssa perjantaina ja lauantaina. Viikonlopun ajaksi tämä katuosuus suljetaan autoliikenteeltä ja toinen autokaista on kaupunkilaisten käytössä viihtymistä varten. Porin päivänä lauantaina 26.9. vuorovaikutuskylän alue laajenee Keskusaukion pysäköintialueelle, joka muuttuu viihtyisäksi oleskelualueeksi, jossa voi mm. paahtaa hiiligrillillä vaahtokarkkeja. Jos posti suo ja paketti ehtii Ranskasta, lauantaina esitetään elokuvantekijä Tepi Salokarin ennennäkemätön dokumenttielokuva Porin päivän 30-vuotisjuhlista vuodelta 1990. Keskusaukion ja Yrjönkadun pätkän lisäksi Porin päivänä on myös Etelä- ja Pohjoispuiston toimintapuistossa ohjattua toimintaa, jossa kaupunkilaiset voivat pelata, liikkua ja viihtyä puistoissa uudella tavalla. Tervetuloa kokemaan uutta Poria! Ohjelma La 26.9. Keskusaukio + Yrjönkatu + Toimintapuisto 10:00-18:00 Vuorovaikutuskylä auki 10:00-14:00 Yrjönkatu: taiteilija Mollu Heino paikalla
Järjestäjä:
la 10:00 - 22:00
Radioaseman ultra maraton -juoksutapahtuma
Itä-Porin kuntorata / Radioasema, Radioasemantie
Juoksureitti kulkee Itä-Porin kuntoradan ja radioaseman läheisyydessä. Lähtöpaikka on radioasemalla, jonne toivotaankin yleisöä kannustamaan juoksijoita pitkin päivää. Juoksijat kiertävät 2 kilometrin pituista lenkkiä, joka vie joka kierroksella ohi radioaseman ja kiertää kuntoradan ja polun kautta taas takaisin. Matkat: 100 km 50 mailia (tähän voivat ilmoittautua myös joukkueet) Maraton www.spiidi.net Radioasemalla on samaan aikaa Itä-Porin aikakone -näyttely ja T.E.H.D.A.S.ry:n tuottamaa kulttuuri- ja taidetapahtumaa.
Järjestäjä:
la 11:00 - 15:00
Rakennuskulttuuritalo Toivon ja Korsmanin talon näyttelyt ja tapahtumat
Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo, (Varvinkatu 19)
Toivon korjausnäyttely Näyttely esittelee sekä vanhaan taloon sopivia korjausmateriaaleja ja -menetelmiä että eri aikakauden sisustuksia. Ikkuna 27.9. asti Korsmanin talon pohjoispäädyssä viimeistä viikonloppua esillä oleva Ikkuna tarjoaa tietoa ikkunoiden historiasta ja kunnostuksesta. Näyttely käsittelee myös ikkunalasin valmistusta sekä ikkunoiden kunnostusta. Esittelyssä ovat myös satakuntalaiset lasitehtaat.
Järjestäjä:
la 11:00 - 17:00
Luontotalo Arkin näyttelyt
Luontotalo Arkki, (Pohjoispuisto 7)
Satakunta Perusnäyttely Satakunta esittelee maakunnan luontokohteita eläimineen ja kasveineen. Majavanlastuja Muovin matka, Aulassa 27.9. asti Näyttelyssä tutustutaan muovin valmistukseen, kehitykseen, muoviroskan vaikutuksiin ja muovijätteen ympäristöystävälliseen lajitteluun. Majavanlastuja Majavanlastuja on Hannu Nevalaisen ja Piitu Loppi-Nevalaisen valokuvanäyttely majavaperheestä, jonka elämää he seurasivat yli 10 vuoden ajan. Näyttelyihin vapaa pääsy!
Järjestäjä:
la 11:00 - 17:00
Rosenlew-museon näyttelyt
Rosenlew-museo, (Kuninkaanlahdenkatu 14)
Rosenlew-yhtiön tuotantoa ja toimintaa. Perusnäyttely esittelee Rosenlew-yhtiön tuotantoa ja toimintaa. Ambiente Ambiente-näyttelyssä esitellään Porissa tehty keksintö: värikkäät Ambiente-painokankaat. Taiteilija Timo Sarpaneva keksi Ambiente-värjäystekniikan vuonna 1965 Rosenlewin tehtaalla, kun rikkoutunut painokone roiski väriä yllättävällä tavalla. Pori-filmejä eri ajoilta Porin päivän perinteisiin Rosenlew-museossa kuuluvat Pori-aiheiset elokuvat. Ohjelmistossa: Porin uusi silta (1926) 400-vuotias Pori (1958) ja Pori, the City of Global Rhytms (1995), Reposaaren Alkon sulkeminen (1992) ja Finntitan Vuorikemia Oy (n. 1962). Elokuvia esitetään pe-su 25. – 27.9. kello 11-17 välisenä aikana tauotta. Näyttelyihin vapaa pääsy!
Järjestäjä:
la 11:00 - 18:00
Satakunnan Museon näyttelyt
Satakunnan Museo (Hallituskatu 11)
Elon merkkejä -perusnäyttely kertoo menneiden ja nykyisten sukupolvien Porista ja Satakunnasta, seudun elämästä, ilmiöistä ja persoonista. Porilaine -näyttely, Salissa Viimeistä viikonloppua esillä oleva Porilaine pureutuu porilaisten lempipaikkoihin, murteeseen ja kaupunkilaisten värikkäisiin elämäntarinoihin vuosisatojen varrelta. Mullankaivajat-pienoisnäyttely, Kamarissa Perjantaina 25.9. Kamarissa avautuva Mullankaivajat-pienoisnäyttely esittelee Porin metsän sotahistoriallisille kohteille tehtyjen arkeologisten kaivausten löytöjä sekä Saksan ilmavoimien huoltokentän sodanaikaisia vaiheita. Näyttelyn toteuttavat Porin suomalaisen yhteislyseon lukon opiskelijat. 3D-tulostettu pienoismalli Isolinnankatu 14:stä, Aulassa Museon aulassa on esillä opiskelijaprojektissa 3D-tulostettu pienoismalli Isolinnankatu 14:ssä sijainneesta liike- ja asuinrakennuksesta. Museoon vapaa pääsy!
Järjestäjä:
la 12:00 - 16:00
Vuosinäyttely LÄHITAIDE sekä Porin ja Rauman taiteilijaseurojen yhteinen taiteen myyntitapahtuma PeeÄrrä
Porin vanha linja-autoasema, Itsenäisyydenkatu 44
Porin Taiteilijaseuran vuosinäyttely LÄHITAIDE on avoinna torstaina ja perjantaina klo 16–19, lauantaina ja sunnuntaina klo 12–16. Porin ja Rauman taiteilijaseurojen yhteinen taiteen myyntitapahtuma PeeÄrrä on 25.–27.9. Mukana 40 satakuntalaista taiteilijaa. Vapaa pääsy!
Järjestäjä: Porin Taiteilijaseura ry.
la 12:00 - 17:00
Kallon Majakka avoinna
Kallo, Mäntyluoto
Kallon Majakka avoinna yleisölle, maksuton sisäänpääsy ja kioski auki. Tervetuloa!
Järjestäjä: BSF ry
la 20:00 - 02:00
Octoberfest 2020 -juhla
kts. edellä
Münchenin Octoberfest 2020 on peruttu joten paikalliset ravintolat haluavat tarjota kaupunkilaisille mahdollisuuden juhlia tätä olutjuhlaa Porissa! Nahkahuosut jalkaan ja maistelemaan oluita Octoberfest-hengessä, Ein Prosit!???? Mukana Octoberfest 2020 -juhlassa: Café Anton Beer Hunter’s Bowling 4 You Dante Pizza & Bar Yrjönkatu 10 Steak and Whisky House Galle Havana Bar & Coffee
Järjestäjä: