« Takaisin Tulosta

Porin Päivän 2023 ohjelma

to 21.9. - su 45.9.2023

Sunnuntai 24.9.2023

su 09:00 - 13:00
Porin Päivän Linnut
Toukarin lintutorni Jokisatamantie 200, Pori (tarkka kartta: www.satakunnanlinnut.fi --> Lintupaikkoja --> Toukari)
Rento ulkoilutapahtuma Toukarin lintutornilla ja sen läheisyydessä. Havainnoidaan alueen linnustoa ja kirjataan havainnot ylös. Tilaisuudessa on mahdollista kysellä linnuista ja lintuharrastuksesta PLY:n jäsenistön avustuksella. Tapahtumassa pääsee myös seuraamaan lintujen rengastusta, jos sää sallii. Pukeudu sään mukaisesti, tornilla on usein viileää. Tilaisuus on kaikille avoin! Tervetuloa PLY:n Porin Päivän lintutapahtumaan!
Lue lisää: https://www.satakunnanlinnut.fi
Järjestäjä: Porin Lintutieteellinen Yhdistys PLY ry.
su 11:00 - 15:00
Lammasmarkkinat
RAKENNUSKULTTUURITALO TOIVO
Lammasmarkkinoilla on tarjolla monenlaisia lampaaseen liittyviä myyntituotteita. Lisäksi pihan aitauksessa käyskentelee komea lammas. Puffetti!
Järjestäjä: Satakunnan lammaskerho
su 11:00 - 17:00
Pori-filmejä: Paikallistelevision nostalgiaa 1990-luvulta
ROSENLEW-MUSEO
Non stoppina nähtävissä: Play off -pelin Ässät - Jokerit -huumaa Isomäessä, FC Jazzin pronssipeli stadionilla, jazz-tunnelmia Etelärannasta, “Kahdellakympillä torilla”, sekä viimeiset huikat Reposaaren Alkosta syyskuussa 1992.
Lue lisää: https://rosenlewmuseo.pori.fi/
Järjestäjä: Rosenlew-museo
su 11:00 - 18:00
Porin museoihin on vapaa pääsy
Vapaa pääsy Porin Päivän ohjelmaa on runsaasti ja perinteiden mukaisesti Porin museoihin on vapaa pääsy perjantaista sunnuntaihin 22.–24.9. Satakunnan Museo on avoinna klo 11–18 Rosenlew-museo ja Luontotalo Arkki klo 11-17 Rakennuskulttuuritalo Toivo klo 11-15.
Järjestäjä: Porin museot
su 11:00 - 18:00
Varis, Martti ja biljardipallo! -tehtäväkortti Otos, jälki, henki -näyttelyyn
SATAKUNNAN MUSEO
Mitä kaikkea löytyykään Porin taidemuseon ja Satakunnan Museon yhteisnäyttelystä! Pääsetkö variksen, Martin ja biljardipallon jäljille tehtäväkortin vihjeiden avulla? Nappaa näyttelyyn mukaan maksuton tehtäväkortti, joka sopii ratkottavaksi, vaikka koko perheelle. Vapaa pääsy Porin Päivän kunniaksi!
Lue lisää: https://satakunnanmuseo.pori.fi/
Järjestäjä: Satakunnan Museo
su 11:00 - 18:00
Porin Päivän julistemyynti
SATAKUNNAN MUSEO
Pori-Seuran ja Satakunnan Museon yhteinen julistemyymälä on avoinna museon Kamarissa. Myynnissä on Porin Päivän julisteita vuosien 1984–2023 väliseltä ajalta. Julisteita on vaihteleva määrä; muutamilta vuosilta ei ole yhtään, joiltakin muutama kappale ja toisista taas satoja. Tapetoitko julisteilla huussin, kehystätkö suosikkisi olohuoneen seinälle vai annatko lahjaksi Pori-fanille? Tule tekemään löytöjä! Vanhat julisteet 5 € / kpl ja uusi 10 € / kpl.
Lue lisää: https://satakunnanmuseo.pori.fi/
Järjestäjä: Satakunnan Museo
su 12:00 - 14:00
Sataneuleen vintagepuoti
Neuvosmiehenkatu 7, Kuukkari
Vintagepuotimme on auki Porin Päivän kunniaksi. Tervetuloa! *SATANEULE OY - Porissa vuodesta 1956 *Sataneule Vintage - jo 15 vuotta Porin Kuukkarissa
Järjestäjä:
su 12:00 - 15:00
Lapsiperheiden Ekopäivä
Kauppakeskus Puuvilla, Siltapuistokatu 14
Lapsiperheiden Ekopäivä on kaikille avoin, maksuton tapahtuma. Ohjelmassa monenlaisia toiminnallisia pisteitä, lelun- ja lastenkirjanvaihtopiste, asiantuntijaluentoja, ekoteemainen satuimpro sekä arvonta.
Lue lisää: https://www.facebook.com/events/6520909334669402
Järjestäjä: Lapsis ry.
su 12:00 - 15:00
Muistojen Museo
Käppärän koulu, Käppärätie 3
Muistojen Museo Käppärän koululla
Järjestäjä: Käppärän koulun Seniorit, KäpySet ry
su 12:00 - 16:00
Porin Juhlaviikkojen näyttelyt avoinna
Galleria 3H+K, Yrjönkatu 4:n liiketila ja vanha linja-autoasema
Porin Juhlaviikkojen näyttelyt kolmessa eri galleriassa. Näyttelyissä esillä mm. Kaisu Koiviston installaatio, Nora Tapperin veistoksia sekä laaja kattaus media- ja videotaidetta kotimaisilta ja satakuntalaisilta tekijöiltä
Lue lisää: http://www.nyte.fi/porin-juhlaviikot/
Järjestäjä: Taiteilijaseura NYTE ry
su 16:00 - 17:30
PTS Puhallinorkesterin ”Sinfonista syksyyn” -konsertti
Keski-Porin kirkko
PTS Puhallinorkesterin ”Sinfonista syksyyn” -konsertissa kaikuvat Keski-Porin kirkossa sinfoniset puhallinmusiikkiteokset. Ohjelmisto koostuu isoille puhallinorkestereille sävelletyistä melko uusista teoksista, joissa kaikissa on kuitenkin vahvat heijastumat perinteiseen puhallinmusiikkiin. Konserttiin on valittu mm. Jukka Linkolan, Ilari Hylkilän, Tero Lanun ja Jan van der Roostin sävellyksiä ja teosten valinnassa on lähtökohtana ollut myös Keski-Porin kirkon ainutlaatuisen akustiikan hyödyntäminen. Konsertti esitetään kokonaisuudessaan orkesteriteoksina ilman solisteja. Liput: 20 eur, alle 16-v ilmaiseksi. Lipunmyynti Ticketmaster ja ovelta FB: PTS puhallinorkesteri IG: pts_puhallinorkesteri
Lue lisää: www.ptspuhallinorkesteri.fi
Järjestäjä: PTS Puhallinorkesteri
su 18:00 - 21:00
Pori Päivä kaffila ja avoimet ovet Toukaritilal
Toukarin tila
Pori Päivän voi kaupunkikeskusta lisäks suunnata matka myös tän maalle. Meil Toukaritilal pääsee nauttimaa lohisoppaa, kaffet, makkeet ja sualast kastamist, lettui sekä tiätty ohrakryynivellii ja rusinasoppaa. Putiikist sisustus- ja lahjatavaraa. Outletist poistotuatteit ja Timmeri ommii Pori-tuatteit! Pori Päivä -arvonta kaikkie kävijöire keske.
Järjestäjä: