« Takaisin Tulosta

Porin Päivän 2020 ohjelma

To 24.9. - Su 27.9.2020

Sunnuntai 27.9.2020

su 00:00 - 00:00
TiedeAreena: Science Slam
www.tiedeareena.fi
Tänä vuonna Porin yliopistokeskuksen TiedeAreena toteutetaan verkossa. Pääset seuraamaan suorina lähetyksinä paneelikeskusteluja, yleisöluentoa ja Science Slamia osoitteessa tiedeareena.fi Paneelikeskusteluja ja yleisöluentoa voi seurata suorina lähetyksinä myös Puuvillan kauppakeskuksen suurelta näytöltä. Science Slam Katsottavissa 18.-27.9. verkossa tiedeareena.fi - katso esitykset ja äänestä suosikkisi! Tutkijat kilpailevat yleisön suosiosta 10-minuuttisilla lennokkailla esityksillä. Raati antaa esiintyjille palautetta, mutta yleisö äänestää voittajan! Kilpailemassa - yliopisto-opettaja Rami Mähkä, Turun yliopisto Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen tutkinto-ohjelma: Lennossa vaihtuva identiteetti: samastuminen jääkiekkovideopelissä - yliopisto-opettaja Harri Virolainen, Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö: Onnistu henkilökohtaisessa muutoksessa
Järjestäjä: Porin yliopistokeskus
su 11:00 - 15:00
Rakennuskulttuuritalo Toivon ja Korsmanin talon näyttelyt ja tapahtumat
Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo, (Varvinkatu 19)
Toivon korjausnäyttely Näyttely esittelee sekä vanhaan taloon sopivia korjausmateriaaleja ja -menetelmiä että eri aikakauden sisustuksia. Ikkuna 27.9. asti Korsmanin talon pohjoispäädyssä viimeistä viikonloppua esillä oleva Ikkuna tarjoaa tietoa ikkunoiden historiasta ja kunnostuksesta. Näyttely käsittelee myös ikkunalasin valmistusta sekä ikkunoiden kunnostusta. Esittelyssä ovat myös satakuntalaiset lasitehtaat. Lammasmarkkinat Sunnuntaina Toivon pihan lammasmarkkinoilla on tarjolla monenlaista lampaaseen liittyvää: työnäytöksiä, erilaisia myyntituotteita ja lihajalosteita. Lisäksi pihan aitauksessa käyskentelee komea lammas. Puffetti. Järjestäjänä Satakunnan lammaskerho.
Järjestäjä:
su 11:00 - 17:00
Luontotalo Arkin näyttelyt
Luontotalo Arkki, (Pohjoispuisto 7)
Satakunta Perusnäyttely Satakunta esittelee maakunnan luontokohteita eläimineen ja kasveineen. Majavanlastuja Muovin matka, Aulassa 27.9. asti Näyttelyssä tutustutaan muovin valmistukseen, kehitykseen, muoviroskan vaikutuksiin ja muovijätteen ympäristöystävälliseen lajitteluun. Majavanlastuja Majavanlastuja on Hannu Nevalaisen ja Piitu Loppi-Nevalaisen valokuvanäyttely majavaperheestä, jonka elämää he seurasivat yli 10 vuoden ajan. Näyttelyihin vapaa pääsy!
Järjestäjä:
su 11:00 - 17:00
Rosenlew-museon näyttelyt
Rosenlew-museo, (Kuninkaanlahdenkatu 14)
Rosenlew-yhtiön tuotantoa ja toimintaa. Perusnäyttely esittelee Rosenlew-yhtiön tuotantoa ja toimintaa. Ambiente Ambiente-näyttelyssä esitellään Porissa tehty keksintö: värikkäät Ambiente-painokankaat. Taiteilija Timo Sarpaneva keksi Ambiente-värjäystekniikan vuonna 1965 Rosenlewin tehtaalla, kun rikkoutunut painokone roiski väriä yllättävällä tavalla. Pori-filmejä eri ajoilta Porin päivän perinteisiin Rosenlew-museossa kuuluvat Pori-aiheiset elokuvat. Ohjelmistossa: Porin uusi silta (1926) 400-vuotias Pori (1958) ja Pori, the City of Global Rhytms (1995), Reposaaren Alkon sulkeminen (1992) ja Finntitan Vuorikemia Oy (n. 1962). Elokuvia esitetään pe-su 25. – 27.9. kello 11-17 välisenä aikana tauotta. Näyttelyihin vapaa pääsy!
Järjestäjä:
su 11:00 - 18:00
Satakunnan Museon näyttelyt
Satakunnan Museo (Hallituskatu 11)
Elon merkkejä -perusnäyttely kertoo menneiden ja nykyisten sukupolvien Porista ja Satakunnasta, seudun elämästä, ilmiöistä ja persoonista. Porilaine -näyttely, Salissa Viimeistä viikonloppua esillä oleva Porilaine pureutuu porilaisten lempipaikkoihin, murteeseen ja kaupunkilaisten värikkäisiin elämäntarinoihin vuosisatojen varrelta. Mullankaivajat-pienoisnäyttely, Kamarissa Perjantaina 25.9. Kamarissa avautuva Mullankaivajat-pienoisnäyttely esittelee Porin metsän sotahistoriallisille kohteille tehtyjen arkeologisten kaivausten löytöjä sekä Saksan ilmavoimien huoltokentän sodanaikaisia vaiheita. Näyttelyn toteuttavat Porin suomalaisen yhteislyseon lukon opiskelijat. 3D-tulostettu pienoismalli Isolinnankatu 14:stä, Aulassa Museon aulassa on esillä opiskelijaprojektissa 3D-tulostettu pienoismalli Isolinnankatu 14:ssä sijainneesta liike- ja asuinrakennuksesta. Museoon vapaa pääsy!
Järjestäjä:
su 12:00 - 16:00
Vuosinäyttely LÄHITAIDE sekä Porin ja Rauman taiteilijaseurojen yhteinen taiteen myyntitapahtuma PeeÄrrä
Porin vanha linja-autoasema, Itsenäisyydenkatu 44
Porin Taiteilijaseuran vuosinäyttely LÄHITAIDE on avoinna torstaina ja perjantaina klo 16–19, lauantaina ja sunnuntaina klo 12–16. Porin ja Rauman taiteilijaseurojen yhteinen taiteen myyntitapahtuma PeeÄrrä on 25.–27.9. Mukana 40 satakuntalaista taiteilijaa. Vapaa pääsy!
Järjestäjä: Porin Taiteilijaseura ry.
su 13:00 - 14:00
Hevoskulkue raviradalta torille ja takaisin
Ravirata - Satakunnankatu - Rautatienpuistokatu - kävelykatu - tori ja samaa reittiä takaisin
Suomen Ratsastajainliitto täyttää tänä vuonna 100v ja hevoskulkueen, joka kulkee reittiä Ravirata, Satakunnankatu, Rautatienpuistokadun kautta kävelykadulle ja sitten torille ja samaa kautta takaisin. Tavoitteena on saada paikalle mahdollisimman paljon ratsukoita, jotta saadaan näyttävä kulkue. Tervetuloa seuraamaan kulkuetta matkan varrelle!
Järjestäjä: Lounais-Suomen Ratsastusjaosto