Porin Päivä 2022
Porissa to 22.9. - su 25.9.2022

Vuoden 2022 teemana on "Porilaiste leipä". Teemalla kunnioitetaan porilaista leipää, porilaisia leipureita ja leipomoita sekä innokkaita kotileipureita. Pori on malliesimerkki siitä, miten monipuoliseksi suomalainen leipäkulttuuri on vuosisatojen saatossa jalostunut. Aiemmin Suomi jakautui läntiseen kovan leivän alueeseen ja itäiseen pehmeän leivän, piirakoiden ja kukkojenalueeseen.

Nykyään läntisen Suomen ja leipäkaupunki Porin leipävalikoima on häkellyttävän suuri vaihdellen ruisleivästä kakkoihin, saaristolaisleivästä limppuihin ja vaikkapa italialaisesta keittiöstä rantautuneisiin vaaleisiin leipätyyppeihin. Erilaisia leipätyyppejä tekevät myös taitavat kotileipurit perittyine sukuresepteineen. Porin Päivän ohjelma koostuu kenen tahansa järjestämästä ohjelmasta. Pori-Seura ry. pyrkii innostamaan kenet tahansa järjestämään omaaohjelmaa Porin Päivän aikaan. Järjestäjänä voi toimia yksityinen henkilö, yhdistys, yhteisö tai yritys. Ohjelman ei tarvitse olla sidoksissa vuoden teemaan, vaan se voi olla mitä tahansa pihakirppiksestä suunnistukseen tai makkaranpaistosta avoimiin oviin.

Lisää Porin Päivästä www.pori-seura.fi

Ilmoita ohjelmasi ohjelmakoosteeseen 20.9.2022 mennessä osoitteeseen: poriseura@gmail.com
Porin Päivän 2022 ohjelma
to 22.9. - su 25.9.2022
« Lauantain kaikki tapahtumat
Lauantai 24.9.2022
la 15:00 - 16:00
Pori Photo Trophy -valokuvanäyttelyn avajaiset
Kaupunkiolohuone, IsoKarhun alakerta
Miltä Pori näyttää ulkomaalaisten valokuvaajien silmin? Tule katsomaan kotikaupunkia uudesta vinkkelistä! Ryhmä ranskalaisia ja belgialaisia valokuvaajia vieraili Porissa elokuussa, kun kilpailullinen valokuvausseikkailu Paris-Nord Cape Photo Adventure rantautui ensi kertaa Poriin. Porissa järjestettiin osakilpailu Pori Photo Trophy, jossa tehtävänantona oli kuvata Poria seuraavista teemoista: elämää Porin keskustassa, Suomen teollisin kaupunki, suomalainen onni, ihmisten ja luonnon yhteiselo Porissa sekä porilainen historia ja perintö.

Valokuvanäyttelyyn pääsee tutustumaan aina ARS Pori 22 -taidenäyttelyn aukioloaikoina, jolloin Kaupunkiolohuone on avoinna.
Järjestäjä: Porin kaupunki, Visit Pori, Porikorttelit
Porin Päivän järjestää:

Tapahtumakalenterin tarjoaa: